maandag, november 17, 2008

Koken met Etienne

Ik ben een "Croque Monsieur" eter. Net als spaghetti zou ik dat iedere dag kunnen verorberen. Een croque eet ik zelfs koud. Na de afkoeling welteverstaan andere is het gewoon een "stutte met hespe en koas". Vanavond was het weer zover. Alles in gereedheid gebracht om een simpel croqueske te maken maar kwam te laat tot de vaststelling dat er geen hesp was.

De croquemachine lag al aan, zonde van de energieverspilling. Maar ik ben een kampioen in het ineenflansen van alternatieven op culinair vlak. Mijn fantasie is eindeloos. We hadden nog gehakt over. 't Is zo simpel als dat groot is, de hesp werd vervangen door het gehakt. 't Is toch vlees zeker. De eerste croque monsieur (maar zo noemt hij niet meer, 't is met iets anders) smaakte goed ... maar het gehakt kwam niet tot zijn recht. De volgende zou met meer "rauw vlees in stukskes" zijn. En waarlijk het was niet slecht.

Kan ik da commercialiseren. Kan ik daar een patent op nemen? Bestaat er daar een mooie naam voor? Met nog een beetje ajuintjes op ambachtelijke wijze klaargemaakt was dat zeer lekker. Die ajuintjes da moet ge zelf niet doen. Gewoon kopen in de Colruyt. 't Is niet duur en 't kost geen moeite.
Nu nog een naam vinden voor dit culinair toppunt.

't Was zelfs zo lekker dat ik het helemaal alleen heb mogen opeten.


Deze illustratie komt van het internet. De mijne zag er iets anders uit.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Ah, ik dacht al: die eet daar sjiek, net een restaurant... Maar 't leest lekker of hoe zeg je zoiets...

Anoniem zei

Krok "n'importe" zou ik zeggen. Je draait erin wat in de frigo ligt, toch?

Ralf, Loris en Kappo zei

Verdorie, dat moet lekker geweest zijn. We krijgen absoluut zin in een Croque Etienne.
Poot van Ralf en Loris xxx

Tiny zei

Die zou je voor mij ook wel eentje mogen maken en er van alles inflansen;-) Je breng me op een idee!

Anoniem zei

Voor mij ook zo een Croque Etienne, astemblieft ...

btw: vandaag is 't een Zweeds vlaggeske voor uw verzameling :-)

Jogginggirl zei

awel ik dacht eerst (facebook) da ge uw stutten in bruine Leffe had gedopt of zo,
croque haché lijkt me een hit te worden. Mss eens testen op een weblogbijeenkomst ?

Cremke zei

En je moet eens proberen met Geitekaas, honing en rauwe ham. Of met boursin of rambol met hesp. Of gerookte kippefilet en annanas en kaas. Met scampi, met .... Allé, ge kunt dat dus met van alles hè