woensdag, januari 02, 2008

De eerste km's van 2008

9,5km - 51'12" - 11km/hr

Van de tijd ben ik zeker, van het aantal km's niet maar 't zal niet veel schelen, eerder iets meer dan minder. 'k Heb een beetje vanalles gedaan. 't Leek meer op een "vaartspel". Enkele minuten op de piste, dan traag op 't parkoer en op het einde redelijk snel.

Mijn eerste werkdag zit erop en 't was druk. 't Zal nog wel een aantal dagen zo blijven.

De Louis Persoons Memorial Marathon - 13 januari 2008:

Zoals ik eerder al had vermeld (denk ik) is deze marathon volzet. 250 "marathoniëns" zullen de 13de (gelukkig geen vrijdag) aan de start staan van deze familiale wedstrijd. Daaronder enkele bekenden uit het blogwereldje. Deze wedstrijd is internationaal getint want niet minder dan 10 verschillende nationaliteiten staan er aan de "aftrap". Frankrijk, Italië, Canada en Luxenburg sturen elk 1 loper naar Genk. Zwitserland en Japan doen het met een duo en uit Duitsland komen ze met 13. Nog 3 andere "grootmachten" vervolledigen het deelnemersveld!

Nutteloze weetjes:
* Hendrik VII was de enige Britse Koning die werd gekroond tijdens een veldslag.

Dit is een goeie!
* In de 19e eeuw probeerde de Britse marine het bijgeloof dat vrijdag een ongeluksdag zou zijn uit de wereld te helpen. Ze bouwde een schip waarvan de kiel op een vrijdag werd gemaakt. Het schip kreeg de naam 'H.M.S. Friday' en de kapitein ervan heette Friday. Het vaartuig werd op een vrijdag op zijn eerste missie uitgestuurd. Noch het schip noch de bemanning werd ooit nog terug gezien.

Geen opmerkingen: