donderdag, februari 26, 2009

Cross Masters Grobbendonk


Deze middag ben ik samen met kameraden Regis M en Patrick D afgereisd naar het "verre" Antwerpen. Grobbendonk was onze eindbestemming alwaar het kampioenschap "Cross Masters" zou gelopen worden.

We waren er veel te vroeg -om 0700hr vertrokken te Kortrijk- want Regis verwachtte een enorme file aan de Kennedytunnel. Niks van aan natuurlijk. Rond 0830hr kwamen we het dorpje binnen om op zoek te gaan naar de plaatselijke Grobbendonkse bakkerij. Gevonden naast de kerk -ongeveer het enige dat open was- en gelukkig ook de bakkerij. Mezelf getrakteert op 2 rijsttaartjes. Lekker vers -nog warm- en ze smaakten.

Daarna naar de plaats des onheils vertrokken om er een beetje parkoerkennis op te doen. Eén van de aangename bijverschijnselen bij zo'n evenement is dat ik vele vrienden van vroeger terug zag. Sommigen met een aanzienlijk betere conditie dan vroeger en ook minder kilo's, anderen met een belabberde conditie en meer kilo's. In welke categorie zouden zij mij catalogeren? Ideaal om de vriendschapsbanden weer "aan te zwengelen", afspraken zijn gemaakt en om het een en ander te realiseren op professioneel vlak, afspraken zijn gemaakt. Na veel gebabbel heb ik me dan klaargemaakt voor de start (achteraan gaan staan en daar verder gesocialiseerd) zonder een meter van het parkoer te hebben gezien, typisch.Gelukkig zag ik iedereen vertrekken want het startschot had ik niet gehoord.

De 6.719m heb ik afgewerkt in een tijd van 31'38" (kan nog aangepast worden) dat goed is voor een gemiddelde van 12,74km/hr. Aan de aankomst had ik het gevoel dat ik stukken sneller had gelopen. Toch een positief gevoel eraan overgehouden. De omloop was prachtig met veel onverharde wegen, zand en met enkele lastige bulten. Te snel starten was "dodelijk", voor amateurs als ikke. Ook de organisatie was af. Enkel het (te) lange wachten aan de douches viel een beetje tegen. Een prachtige wedstrijd waar ik volgend jaar opnieuw zou willen aan deelnemen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Bijna 13 gemiddeld op een cross is een mooi resultaat!

Anoniem zei

Proficiat, een prachtig resultaat.
Wel straks de racefiets niet verwaarlozen... is ook een goeie methode om uw conditie tijdens de zomer op peil te houden.
Vive le vélo !!!

Anoniem zei

Proficiat hoor...voor een cross een zzeer mooi tempo. Chapeau hoor.

Anoniem zei

Mooi gelopen voor een 'amateur' ;-)