donderdag, oktober 18, 2007

Honden die als gazelles lopen

Vandaag rusten, morgen presteren. Met de collega's ga ik morgenvroeg een rustige duurloopje meedoen. Morgenavond ga ik dan met IVAC een dikke 10 km lopen, aan een iets hoger tempo.

Een actiefoto genomen tijdens de zeer geslaagde canicross te Uitbergen. Bewonder de soepele tred van deze superatleet. Hij zweeft als het ware over het parkoer. De zware akkers en velden kunnen hem niet deren of tegenhouden. Hij blijft zijn -toch niet zo traag- tempo zonder probleem volhouden. Zijn naam ... Zico. Jammer van de balast die hij iedere keer achter hem aankrijgt en moet meesleuren, 't zou anders veel rapper gaan.

Had hij dunnere poten, een langere hals en gedraaide hoorns. Was zijn vachtkleur iets meer zandkleurig of rossig met een witte onderzijde, dan zouden we twijfelen en denken dat er hier een sierlijke gazelle aan het lopen was.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zeg Etienne, je moet eens uitleggen hoe je samen met Zico specifiek voor een Canicross traiint .. ik vraag me dit al geruime tijd af (heeft ook Zico een hartslagmeter aan? ;-))