maandag, oktober 29, 2007

Canicrossen bij de Nederlanders


RunningRonald & Co, kom uw landgenoten helpen, ze kunnen jullie kwaliteiten gebruiken. In het prachtig natuurgebied van Bovenkarspel, Enkhuizen (Noord-Holland) heb ik kunnen genieten van een zeer geslaagde canicrosswedstrijd. De organisatie was prima en gelopen werd er in het zeer mooie Streekbos. Dat de Vlamingen de meeste/hoogste prijzen wonnen was natuurlijk lekker "meegenomen". Een weekend om in te kaderen, volgend jaar zijn we terug van de partij voor de 5de jubileumuitgave. Martin Gaus moest toegeven dat wij Vlamingen zeer sterk presteerden met onze honden.

Mijn prestaties (bij het lopen):
Cani cross - 4350m - 17'50" - 14,6km/hr - 3de plaats.
Cani run - 2550m - 9'45" - 15,7km/hr - 6de plaats.

Hieronder sfeerbeelden met een volledig verslag voor de "die hards".
Bovenkarspel


’t Is weer achter de rug, het weekendje “Holland”. Het klinkt cliché, we hebben het al duizend keer gezegd en gehoord maar ... de afwezigen hadden weeral ongelijk. Na een lange autorit kwamen alle deelnemers binnengesijpeld in de loop van zaterdagnamiddag. We werden opgewacht door Nicky enWilfried die al een hoop voorbereidend werk hadden verricht. De kamerverdeling was al gebeurd, het enige wat wij moesten doen was de sleutel in ontvangst nemen en onszelf installeren. Veel tijd hadden we daarvoor niet nodig, eerst even de honden hun beentjes te laten strekken, dat duurt wat langer want ze hebben er vier en dan stonden we in een mum van tijd klaar om met de gidsen Nicky en Wilfried Enkhuizen te gaan verkennen. Niet iedereen was van de partij, de anciens kenden de weg en verkozen eerst de innerlijke mens te verwennen.

Met een beperkte delegatie vertrokken we om enkele bezienswaardigheden te gaan bekijken van één van de belangrijkste havensteden van Nederland tijdens de “gouden periode”. ‘k Moet eerlijk bekennen dat ik er niet veel van heb gezien. Nog maar goed Enkhuizen binnengewandeld en we zaten al in een café-restaurant. Een lekkere Hollandse Malt met een krokant broodje zalm met Huzarensalade gleed gemakkelijk binnen. Dat allemaal op aanraden van Wilfried die zich de geneugten van deze brasserie nog zeer goed herinnerde. Dat het broodje zalm lekker was bewees Linda want ik liet haar efkes proeven maar het broodje heb ik niet meer teruggezien. Vooraleer we de terugweg richting Bovenkarspel konden aanvatten “moesten” we -Linda & ik- eerst nog de plaatselijke winkels aan een grondige inspektie onderwerpen. Linda is daar zeer bedreven in, ik net iets minder.

Eens terug in “Het Roode Hert” konden we genieten van een verfrissende douche op onze zeer genietbare “suites”. Propere kleren aan en dan naar beneden om bij de open haard te genieten van het aperitiefje(s) vooraleer we konden aanschuiven voor het overheerlijke avondmaal. Een goede “fond” leggen was de boodschap want ik had al in het “snotje” dat Wilfried de goede vorm te pakken had. En ik heb het hier niet over de conditie die nodig is om een canicross te lopen. Het eten was zeer lekker, iedereen had zijn buikske goed rond gegeten en kon met een voldaan gevoel zich in de lederen zetels laten zakken om te genieten van de “golden oldies” die in de aanpalende zaal werden gedraaid. Dat natuurlijk met de onvermijdelijke begeleiding van een bolleke. Voor de niet ingewijden, een bolleke is een heerlijk lekker amber bierke, bij de kenners ook wel eens een koninkske genoemd. Ik moet toegeven dat niet iedereen van die grote pintjes bleef drinken en dan zeer verstandig (?) overschakelden op iets kleiners, een wit wijntje.

Tijdens het verorberen van het menu werd er ook nog gekwist. Geen uitstap zonder kwis bij Jogging Doggy! Opvallend was wel één zeer gedreven deelnemer namelijk Francis De Jode. Na zorgvuldig alles “bepoteld”, “gewogen” en “geproefd” te hebben is hij er uiteindelijk toch in geslaagd om zijn deelnemingsformulierke binnen de reglementaire tijd binnen te geven. Jammer voor Francis, maar hij was niet bij de finalisten.

Aangezien de decibels serieus door de luidsprekers loeiden gaf Wilfried iedereen de raad om niet vroeg naar de kamer te gaan aangezien het bed toch niet zou blijven staan. Een ervaren man staat altijd klaar met correcte info. Ik, als verstandig loperke, heb zijn raad niet opgevolgd. Na de 7de keer “ ’k ben weg, ‘k ga gaan slapen” ben ik zeer kordaat naar mijn slaapplaats vertrokken. Dat moet rond 0200 hr zijn maar in ’t echt was het nog maar 0100 hr want we moesten een uurke “were keren”! Wilfried en Nicky (die in ’t geniep aan Wilfrieds zijne drank zat) zijn dan maar meegeweest want er zat niemand meer in de salons. Het laatste dat ik nog gehoord heb was de korte maar krachtige serenade van Wilfried op de gang. Van de Hollandse feestmuziek heb ik niets meer gehoord. Dank u Wilfried voor de wijze raad!

Fris als een ... (één of ander beest) zaten we om 0830 hr allemaal samen aan het ontbijt. Lekkere koffie, jus d orange (en geen fruitsap) en veel ander lekkers werd voor ons klaargezet. Na een lang ontbijt vertrokken we allemaal samen naar het streekbos waar we de Hollanders eens ...
Tarcio Nanne, Jolien en hun team hadden er iets moois van gemaakt. Een prachtig parkoer werd voor ons uitgezet. Tarcio had zijn twijfels over het al dan niet slagen van deze wedstrijd, we kunnen allemaal beamen dat het zeer goed was. Veel had hij overgenomen van de organisatoren van het VCF-criterium en zijn wedstrijd zou niet misstaan in ons rijtje. Dikke proficiat Tarcio! 70 duo’s namen de start in dit mooi natuurgebied. De Belgen hebben het zeer goed gedaan met verschillende podiumplaatsen in alle categorieën. Rudi Vrijs was weer outstanding zoals ook Anton De Loof. Anton heeft een zeer sterke wedstrijd gelopen. Ge moet het maar doen om met uw onderbroek op uw knieën een snelle tijd te klokken. Toen het lapje stof uiteindelijk tot aan zijn enkels was gezakt is hij maar in de struiken gehuppeld, broek af en dat is niet simpel met al die loslopende Hollanders rond u. Elastiekloze onderbroek af, dat ging een stuk gemakkelijker en dan loopbroek weer aan. De passerende Nicky die gelukkig het een en ander gewoon is dacht dat Anton een acute aanval van diarree had. Als een zegevierende gladiator kwam Anton over de streep met het gewraakte stukje stof boven zijn hoofd zwaaiend. Toch een mooie tijd gelopen Anton, zo losjes in/uit de broek! Anton blijft verbazen. Na het waterincident te Nismes nu het onderbroekenincident te Bovenkarspel. We zijn benieuwd voor Chevetogne.

Martin Gaus was de speaker en medaille-verdeler van dienst en moest vaststellen dat wij Vlamingen het bijlange niet zo slecht doen met onze hondjes. Na de wedstrijd werd er nog heel wat nagepraat in de lokale cafetaria. Hier splitsten dan de wegen van de hechte groep, “de gele garde”. Sommigen moesten terug naar huis, anderen konden nog een dagje langer genieten van de gezonde lucht die dit stukje Nederland te bieden geeft.

Zondagavond werden we zo mogelijk nog beter “gevoed” door de uitbaters van het rustieke restaurant. Noëlla, Heleen en Tarcio kwamen ons negenkoppig ploegje nog vervoegen en onder het verorberen van veel lekkers werd het een gezellige babbel met Tarcio als grote verteller. Moe en voldaan van zoveel mooie/goeie dingen zijn we allemaal naar ons bedje gegaan. Geen “bollekes” en “witte wijntjes” meer want we zijn echte sportmensen. Na Brugge te zien winnen van Genk ben ik zalig ingedommeld na een heerlijk sportief weekend. Als ik mag van Nicky en Wilfried ga ik volgend jaar terug mee! Vergeet het niet, het zal dan de 5de uitgave van de canicross te Bovenkarspel zijn, denk aan het cliché ...
Wat deden wij:

Kids
Heren
1. Milan Vercraeye

Giants - Cani cross – 4350m
Dames
1. Christel Van Bets
3. Ingrid Van Achter
5. Iris Bouman

Heren
1. Rudi Vrijs
3. Jean Pierre Colpaert
4. Wilfried Vermander

Lions - Cani cross – 4350m
Dames
7. Martine Eeman

Heren
1. Jan Vercraeye
2. Francis De Jode
3. Stefaan Vandorpe
7. Bjorn Theys
8. Peter Clauw

Tigers - Cani cross – 4350m
Dames
1. Elke Frix

Runners - Cani run – 2550m
Dames
2. Christel Van Bets
3. Ingrid Van Achter
6. Noëlla Sermant
8. Veronique De Wit
9. Nicky Colpaert
10. Martine Eeman
11. Ann Vandervennet

Heren
1. Rudi Vrijs
2. Dirk Beullens
3. Louis Lemmens
5. Jan Vercraeye
6. Stefaan Vandorpe
9. Steven Deboeck
12. Bjorn Theys
13. Tarcio Nanne
15. Anton De Loof (zonder onderbroek)
17. Martien Bouman
18. Jean Pierre Colpaert

2 opmerkingen:

RunningRonald zei

wow, dat zijn nog een snelheden!! Gefeliciteerd!!

maar eh. heb heb geen Cani en Smoes de huispoes laat zich niet strikken :)

Anoniem zei

Stefanovic, ge hebt gij dat goed gedaan!!! Proficiat!! :)