vrijdag, september 05, 2008

Vandaag niet, morgen wel

Vandaag geen tijd gevonden om een duurloop in te lassen, morgen moet het er maar eens van komen.

Het examen Frans is goed verlopen maar 't was niet van de poes. l'indicatief présent, passé composé, l'impératif, l'indicatif imparfait, le conditionnel présent en nog een paar andere toestanden uit lang vervlogen tijden ... cet pa pour rier zulle. Gelukkig was er achteraf nog een mondelinge test waar ik mijn puntentotaal nog wat kon opkrikken.

De baan van St-Truiden richting Saffraanberg is qua verkeersveiligheid top. Zelden rijden ze er sneller dan voorzien. Daar hebben ze "natuurlijke" snelheidsremmers die de gemeente geen geld kost maar naar wat ik vernomen heb zelfs geld opbrengt. Geen rotondes om de 100m, geen verkeersdrempels die de vering tot op het uiterste testen maar wel ten gepaste tijde links en rechts mooie "vitrines" (toch een mooi Frans woord) waar het plaatselijk vrouwelijk schoon de toevallige toerist uitnodigend toewuift. Waarschijnlijk om de fruitteelt van de streek te promoten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Lol, waar is den tijd. Moet zijn de je niet chauffeur van dienst was. Want als chauffeur moet je de wagens voor je in het oog houden. Als de chauffeur daarin plots beslist van eens te kijken naar de koopwaar...