dinsdag, juli 22, 2008

Marathontraining

Voorzien: 50' - 8km.
Gedaan: 50' - 8,7km - 10,4km/hr.

Ik blijf op schema al moet ik toegeven dat ik begonnen ben met een ander. Op de site van My Asics kan je een persoonlijke "homepage" (gratis) aanmaken. Tal van interessante items staan ter beschikking. De moeite waard om eens te proberen.

We zijn goe bezig maar we zijn er nog niet. De finish is nog ver.

5 opmerkingen:

Gunther Selena Cujo Dorit zei

Mijn eerste marathon (Keulen, aanrader!) deed ik met een schema van Runnersworld, met 4 trainingen +30mk.
Mijn snelste (Amsterdam) deed ik met MyAsics, waarbij de langste training 24km was, en de trainingen intensiever waren. Kortweg, ik vind MyAsics het plezantst, en met het beste resultaat. Of het alleen aan dat lag ? Natuurlijk niet, want elke marathon weet je beter en beter hoe je je moet voorbereiden, en de eerste was aankomen het belangrijkst.
Verandering van spijs doet ook eten (maar zeg dit niet tegen Selena! ;-)), dus ik verander ook graag eens van schema...

http://paardterugopstal.skynetblogs.be zei

Ben benieuwd , zal je op de voet volgen eens interesant om schema's te vergelijken (ik zweer nog altijd met Mario's) ps ik ben begonnen met ascics (de 10km) maar ik vind het spijtig als er iets niet goed zit , kan je niet "aankloppen"
Alvast heel veel succes met de trainingen

Anoniem zei

En ik loop zonder schema ... gewoon op het gevoel, 'k probeer wel altijd 4 maal op een week te lopen ... maandag : ong. 6 km herstel, dinsdag ong. 10 km traag, donderdag dezelfde afstand als de dinsdag, maar dan iets sneller en in het weekend mijn langere duurloop.
Maar ik zie wel dat diegenen die een vast schema gebruiken, wel vlugger progressie maken als ik.

Cremke zei

Ik ben ook fan van de myAsics schema's. Mario zijn schema's ken ik niet maar die zullen ook op maat zijn, en mogelijkheid bij te sturen bij problemen is natuurlijk nog beter dan myAsics. Maar momenteel volg ik eentje van Paul VDB, maar dan wel volgens mijn goesting (beetje bijsturen volgens wedstrijden, mogelijkheden, ...).

En de finish, die zou ik in Bxl zeker controleren, vroeger liep de winaar daar zelfs soms van de verkeerde kant over de finish lijn, miss staat ze dit jaar inderdaad op wieltjes.

Anoniem zei

Ik heb hier het boek van Paul Van Den Bosch liggen (Looptraining: van joggen tot marathon) en daar staat een leuk schema in voor een marathon in 4 uur. Frank en ik zijn nu de laatste 6 weken (nu nog 4) aan het volgen. De langste duurloop is een trainingstest van 25 km in 2u 15' maar deze zullen we vervangen door een lange trage duurloop van 32 km. Let wel, ik voel me nu nog niet in staat om de 4 uurgrens te slopen (voorwaarde is om 10 km te kunnen lopen in 48' en dit lukt nu nog niet, misschien volgend jaar op de pisteloop in Izegem wel) maar wie weet wat de toekomst brengt. Het schema van VDB is geen zwaar schema maar wel leuk en niet al te ingewikkeld.