zondag, september 30, 2007

Canicross Kortenberg

2,775m - 10'42" - 15,56km/hr - 7de plaats op 31 in de Runners M reeks.

De canicrosswedstrijd van Kortenberg was een schot in de roos. Voor de eerste maal georganiseerd en meteen waren alle ingrediënten aanwezig om uit te groeien tot een klassieker. Hun omloop dat zich voor 90% in de bossen afspeelt is mooi en afwisselend en dat dankzij de pittige hellingen. Een dikke proficiat voor Jan Keuleers en zijn team (foto onder).

Deze keer kon ik de wedstrijd lopen met Zico. Toch hebben we weer een fout gemaakt door elk een andere kant van een boom te kiezen. Dat is niet om te lachen ... voor de loper. De omstaanders vonden het wel een komisch zicht. Als je bij de eersten wil eindigen dan kan je het u niet veroorloven om een kalme start te nemen. Van in het begin moet je er keihard tegenaan gaan. Het risico dat je na een paar kilometer verder stikkapot zit is groot en uw geplande versnelling en eindspurt mag je dan uitstellen tot de volgende wedstrijd. Het begin was trouwens niet van de poes, kan ook niet in een hondenwedstrijd. Een lange "vals plat", een steile helling die te lang duurde en daarna nog een korte, zeer steile knik halfweg het parkoer. Toch zeer tevreden met mijn wedstrijd. Een redelijk mooie plaats met een redelijk goede tijd. Deze wedstrijd was de verplaatsing meer dan de moeite waard.

(Foto boven: Nicky - de portrettentrekker van dienst!)

156 duo's vonden ook dat het de verplaatsing waard was. Weer enkele nieuwe koppels aan het werk gezien die allemaal zeer tevreden waren na afloop.

Volgende week vertrekken de canicrossers naar Duitsland om deel te nemen aan het Europees kampioenschap. 'k Was er graag bij geweest maar dit jaar lukt het niet. In iedere geval wens ik alle crossers daar veel succes. Ik ben er zeker van dat de de gele brigade van zich zal laten horen.

(Foto boven: Miguel Oyaert voorspelde mij zijn plaats in zijn nog te lopen wedstrijd, en hij kreeg nog gelijk ook!)

Nog een tip voor degenen die iets willen organiseren in het weekend. Controleer de canicrosskalender. Op die dagen is het altijd mooi weer!




canicross Kortenberg

Klik op de foto boven om meedere sfeerbeelden te zien en te downloaden!

2 opmerkingen:

http://paardterugopstal.skynetblogs.be zei

Proficiat !! Mooie fotookes trouwens !

Anoniem zei

prachtig etienne ! tzag er weer fantastisch uit ! het kriebelt alweer zunneh !!! .......
En Bootje heeft er ook veel zin in ............