zondag, mei 13, 2007

Canicross Bonheiden


250km autorijden om 8'43" te lopen, is dat wel de moeite? NATUURLIJK!
En nu geen domme vragen meer aub.

De weersvoorspellingen waren slecht, maar het waren dus maar voorspellingen. Het was ideaal canicrossweer, zelfs redelijk warm, het klein beetje regen was welkom. 144 duo's waren weeral present om de longen uit hun lijf te lopen. (Wat uiteindelijk niemand gedaan heeft) Na de prijsuitreiking werden de hemelsluizen dan wel opengezet maar dan zat iedereen al terug binnen.
De wedstrijd zelf was zeer goed georganiseerd, het parkoer was in het begin open veld om daarna het bos in te duiken waar verraderlijke modderpaadjes het tempo drukten. Ik heb ervan genoten. Sterk gestart en daarna mijn tempo kunnen volhouden. Torhout was blijkbaar een goede voorbereiding. In mijn categorie "Runners Mannen" werd Francis De Jode (lid van de Gavertrimmers als ik mij niet vergis) verrassend maar verdiend winnaar. En zeggen dat Francis door ziekte bijna niet heeft kunnen trainen. Zijn tijd was 7'31" of met andere woorden 19,157 km/hr. Francis was wel zo sportief om mee te delen dat zijn hond vandaag uitzonderlijk goed gelopen geeft. Sterk!
Ikzelf ben uiteindelijk 8ste geworden met een tijd van 8'43" over een afstand van 2400m. Een gemiddelde van 16,520 km/hr. Ook hier moet ik zeggen dat Zico één van zijn betere wedstrijden geeft gelopen. Ik val in herhaling maar het was weeral een prachtige crossdag voor loper en hond, de verre verplaatsing meer dan de moeite waard. Mede dankzij de West Malle Triple!

Volgend weekend zitten we met de club "Jogging Doggie" in Nismes om veel te wandelen, een klein beetje te lopen en de plaatselijke lekkernijen te proeven.

Daarna terug canicrossen in Oostende op 3 juni! Iedereen welkom.

(Foto bovenaan: Erna & Yvette, de stille krachten en bron van informatie voor alle crossers)
(Foto onderaan links: atlete Nr 23: Renja Sijmens winnares bij de Lions F met 22'42", 16,662 km/hr over een afstand van 6300m)
(Foto onderaan rechts: atlete Nr 5: Nicky grote bezieler en grondlegger van de canicross in Vlaanderen - samen met haar man -)
(Foto onderaan midden: aankomend talent, eigendom van Melissa & Bjorn)
(Foto onderaan links: atleet Nr 30: Rudi Vrijs, deze ex-mijnwerker is al jarenlang een topper in het canicrossmilieu. Een gemiddelde van 18,979 km/hr op de lange afstand leverde hem de 2de plaats op.)
(Foto onderaan rechts: atlete Nr 21: Duatlete Christel Van Bets, winnares in zowel de korte als de lange afstand met haar Jack Russel "Nike")
Meer info op www.vlaamsecanicrossfederatie.be








Geen opmerkingen: