zaterdag, oktober 03, 2009

Op verkenning

Geen geloop maar morgen een lang duurloopje. Deze keer richting Diessen, heen & terug, goed voor ongeveer 12km.

Vandaag hebben we de omgeving rond de Ammersee bezocht. Na een stevig ontbijt met veel pistolekes, spek en eieren begonnen we aan onze toer. Eerst zijn we naar de "kunstmarkt" in "Turkenfeld" geweest. Een idee van Regis. We zijn ongeveer 30 minuten gebleven, veel kunst hebben we niet gezien. Regionale knutselaars toonden hun waar (kunst). Er kon iets gegeten en gedronken worden maar we waren vlug rond met deze markt in de achtertuin van een boer. Een leerbewerker kon wel eventjes onze aandacht trekken. Lang genoeg om Guy in zijn geldbeugel te laten tasten.


Daarna ging het richting "Geltendorf". Een idee van Regis. Motivatie van deze ingeving; tis een klein dorpke en we hebben het nog niet gezien!?! We zijn daar toch een dik halfuur geweest. kHeb er van een koningin geproefd. Een lekkere, frisse Warnsteiner. Volgens de brouwer "Eine köningin unter den bieren". Ze kennen er niks van. Nog nooit in Vlaanderen geweeest zeker.

De volgende etappe was "Herrsching am Ammersee". Een idee van regis. Herrsching is waarschijnlijk 1 van de meest toeristische plaatsen rond de Ammersee. Mooi maar saai, goed voor een rustige wandeling langs het water. Daar zijn we toch een dik uur gebleven.


Foto boven: Herrsching am Ammersee.

Daarna hadden we het uitstekend "idee" om naar het "Andechs Kloster" te gaan. Niet langs het water gelegen maar ook niet te ver landinwaarts. En eerlijk, een prachtig, groot domein met kerk, klooster, brouwerij en eet-en drinkgelegenheid. Twas vandaag ook een speciale dag -Kinder und familientag- en dus zeer veel volk. Echt de moeite waard.

Foto's onder: 5 paters waarvan 2 die niet in hun voorziene kledij zijn. Over d'hage gesmeten?







Als afsluiter was het terras langs het water in "Inning am Ammersee" (foto onder) het ideale decor om er een punt achter te zetten.




Een mooie, gezellige dag die ik afgesloten heb op mijn appartement met een mislukte pizza. Twas er ene voor in de oven maar die heb ik niet. Dus in de microwave. Hij kwam er nogal slapjes uit.