maandag, september 28, 2009

WIESN

Vandaag: 7,35km - 39'18" - 11,2km/hr. Alleen gelopen maar met MP3.
-
Zaterdag 26/sep: 4,7km - 28'26" - 9,9km/hr. Alleen op 't gemakske.
-------------------------------------------------------------------------------
Zaterdag ben ik, samen met Guy en Regis, naar Munchen geweest. Eerst en vooral om de legowinkel te bezoeken (zie bewijzen in vorig blogje) en mocht er nog tijd over zijn, dan zouden we misschien eens passeren langs het grootste bierfeest in de wereld.

De reis ging met de wagen naar GRAFRATH. In een klein "romanstationneke" namen we de trein die ons via het "Schnellbahnnetz" naar Munchen bracht. Ge moest inderdaad snell in- en uitstappen of ge zat tussen de treindeuren. Nog iets van vroeger denk ik. In Munchen namen we de metro om geen tijd te verliezen. Te voet is vermoeiend en er stond veel op 't programma.





Maar voor we naar het "Oktoberfest" gingen moest er ook nog aan cultuur gedaan worden. Daarom bezochten we eerst KARLSPLATZ om dan "door te stoten" naar MARIENPLATZ. Deze PLATZ is de dubieuze "eigenaar van het restaurant die als eerst de "Weisswurst" op de wereld heeft gezet. 'k Heb er al gegeten, een must als je in Beieren bent ... zeggen de "Beiers". 'k Eet nog liever "vette derms".









Nadat we de Marienplatz hadden ingenomen was het tijd (al redelijk laat vond ik) om de innerlijke mens te versterken. Op de PETERSPLATZ, aan de Sint-Peterskerk hebben we de plaatselijke dranken geproefd op een gezellig terrasje.




We hadden genoeg PLATZEN gezien, tijd voor een andere cultuur, de meer verwante Vlaamse cultuur, de WIESN.



Als je nu superlatieven verwacht van het prachtig(?) spektakel, dan moet ik u teleurstellen. Het bierfeest is één grote, uit zijn voegen gebarsten braderie. Een groot kermisspektakel genre Brussel met op het terrein ook een aantal biertenten, zeg maar bierhallen van de voornaamste grote brouwerijen. In zo'n tent kunnen wel 10000 mensen binnen, in sommige zelfs meer. Binnengeraken is bijna onbegonnen werk of je moet er een aantal uur voor de deur staan wachten. Je kan ook reserveren maar dan moet je dat NU doen voor de volgende bierfeesten. Ik kan me best indenken dat het er gezellig aan toe gaat maar dan moet je met een bus "bloggers" of een bus "Canicrossers" of een bus "Ivacers" of met de bende van "La Dolce Vita" gaan. Ik heb het gezien, eventjes meegemaakt maar geef mij maar onze plaatselijke feesten, genre Izegem Koerse ...

Wat dan weer wel zijn charmes heeft zijn de talrijke dames (vooral de dames) en heren in hun originele lederhose en dirndl. Het moment voor de dames. Ze mogen zich sexy verkleden, zich opmaken (beschilderen), enorme Push-ups gebruiken om zich dan ongegeneerd te laten bewonderen door talrijke ... zatte Duitsers. Gelukkig waren er nog fatsoenlijke Vlamingen.

Foto boven: Doen alsof men iets zoekt in de sjakoche, en maar niet vinden hé. Zo maar blijven paraderen voor de neus van een argeloze voorbijganger. Die vrouwen profiteren er nogal van!

De politiemacht was ook sterk ontplooid maar dat had dan weer te maken met de terror dreiging en de schrik dat Vlamingen aan hun bier zou zitten. Ze moesten in ieder geval geen schrik hebben voor hun Weisswursten.




We gaan hoogstwaarschijnlijk nog eens terug naar Munchen. Graag had ik eens de ALLIANZ ARENA bezocht en het OLYMPIA STADION. Regis wil nog eens naar de "Alter Botanischer Garten" (? OK) en Guy naar het oude stadsgedeelte, waar dat ook moge zijn.

Als er plaatsen zijn die echt de moeite zijn, 'k ben hier nu toch, laat maar weten. Maar niet genre eroticabeurs, daar moeten wij niets van weten.

Later de foto-albums.

3 opmerkingen:

RunningRonald zei

gezellig boel daar!! inderdaad, meer foto's :)))

De Nico ;-) zei

Was ik maar een Dirndl ...

Steven zei

Ge zijt de onschuld zelve .. hoe dat ze nog geen beeld van u in zo'n kerk staan hebben hé .. ;)