dinsdag, september 08, 2009

Gent

Een namiddag Gent. Niet mis. Gent is een mooie stad maar ... is hij mooier dan Brugge, of Izegem, of Kachtem brakske. Eens aan de burgermeesters moeten vragen.

Foto: Standbeeld van "De Pekker" (markt Izegem) symbool voor de Izegemnaren.

Ikzelf ga eerst een paar keer moeten teruggaan om me een nog beter idee te kunnen vormen. :-) Ze schenken in ieder geval een lekkere frisse "Adriaan Brouwer" in "Café & BB - The Black Hole". Dochter Laura, inderdaad er was controle mee, nam een Gemberbierke. 't Is haar niet goed bevallen. 't Heeft inderdaad een raar smaakske en kleurke. Het broodje "pikante tonijn" viel dan wel weer in de smaak. Thuis eens the Black Hole "gegoogeld", gewoon om iets meer te weten te komen over het bewuste Bed & breakfast establishement die mij deze pikante tonijn had voorgeschoteld.
Verrassend. Niet wat ik had verwacht.


Maar ook niet wat jullie hadden verwacht!

Natuurlijk kon ik niet "passeren" aan de Standaard boekhandel zonder er binnen te wippen. 2 boeken gekocht. Eentje van pastagerechten (de zoveelste) en eentje met mooie zwart wit foto's over honden. Laura kocht een boek over Cuba (wil ze nog naartoe) en een agenda voor 2010. Een vooruitziende meid.

Nutteloze weetjes:

- Er bestaan vissen die kunnen vliegen, de zogenaamde vliegende vissen. Deze kunnen een afstand van 30 à 50 meter boven het zeewater overbruggen.
- Behalve Stonehenge bestaat ook Seahenge en enkele Woodhenges (bijvoorbeeld in Amesbury en Zwolle).

Vroegere 8 septembers:

  • 1936 - Verloving tussen prinses Juliana en prins Bernhard.
  • 1966 - De sciencefictionserie Star Trek (de oorspronkelijke serie) beleeft zijn première.
  • 1994 - De geallieerde legers verlaten Berlijn definitief.

Geen opmerkingen: