maandag, oktober 20, 2008

Wie is de sportiefste vereniging van Izegem? ...

... IVAC, en dit met een ongeziene voorsprong!
Met een sterke 2de plaats in de laatste wedstrijd -de volksspelen en behendigheidsproef- zijn we terug de sportiefste ploeg van Izegem geworden. Na Izegem zwemt, Izegems fietst en de Izegemse Wandel & massaloop kunnen we zeggen de de Izegemse-Vrijetijds-Ateletiek-Club de compleetste vereniging is van 't stad en ook de trouwste leden hebben die op post zijn en blijven. Uniek was dat er drie generaties Vandommele meededen. Marcel Vandommele, zoon Koenraad en kleindochter Lindsey. Ook papa Filip en zoon Bart Colpaert waren sterkhouders in de ploeg. Ik was de enige die geen familiale band had met de medespelers maar ik werd wel liefdevol opgenomen in de IVAC-familie. :-)
Hieronder enkele sfeerbeelden van het team dat de kleuren verdedigde op de laatste proef.

Foto boven: De andere ploegen vlogen erin, wij ook maar pas na de (ernstige) tactiekbespreking.

Foto boven: Bart Colpaert; 1 en al concentratie (tong ietsje uit de mond, moet!) tijdens het sjoelbakken.

Foto boven: Filip Colpaert tot de teamleden:"ijt gezien, me uw toenge derut goat 't betere".

Foto boven: Marcel Vandommele had een speciale positie bij de troumadam, hij zocht de ideale "trou" en ... het hielp. Marcel haalde de hoogste score van de ploeg tijdens de volksspelen.

Foto boven: Koen tijdens het ringwerpen. Zoek de fout! ... Koen's zijn broek is nog droog. Nadien niet meer. Als Koen zijn bier niet meer uitkrijgt dan stoot hij zijn glas om. Goeie taktiek maar ... niet over uw eigen broek Koen! In 't vervolg geef uw bier gewoon weg, 'k zal mij wel opofferen.

Foto boven: Lindsey Vandommele tijdens het "kegeltjes omverwerpen met een balleke aan een koord spel". Op dit zeer intensief, technisch en taktisch ingewikkeld spel, hadden (bijna) alle leden het maximum van de punten.

Foto boven: Tijdens de behendigheidsproef behaalde Filip een mooie 5de plaats. De top lag heel dicht bij elkaar en hij sneuvelde op enkele seconden van de 1ste plaats. Als factor geluk hier niet meespeelde dan had Filip zeker gewonnen. Niettemin was dit ruimschoots voldoende voor de eindzege.

Een geslaagde en plezante namiddag die we opnieuw met een overwinning van IVAC konden afronden.
De tevreden voorzitter Didier Vandeputte overschouwde het strijdtoneel en zag dat het goed was.

Klik op de foto hieronder en bekijk de vele andere foto's die naar hartelust te downloaden zijn.
Volks & behendigheidsspel IVAC 2008

Geen opmerkingen: