donderdag, oktober 23, 2008

Hondengevecht

Onze mops Cosmo was vandaag betrokken in een hondengevecht. 't Is te zeggen, de andere hond vocht, Cosmo was de gewillige sparringspartner. Wandelend aan de zijde van Linda kwamen ze bij een Galgo terecht. Zonder enige aanleiding werd Cosmo aanzien voor een gemakkleijke prooi en werd hij een paar keer goed door elkaar geschud, kwam enkele keren onzacht in aanraking met het koetswerk van een auto en werd dan voor dood achtergelaten. Linda, in alle staten, raapte het stukje hond op en ging wat verder inpraten op Cosmo. De eigenares van de hond, familie, kon hier helemaal niks aandoen en was even verrast en van de kook als Linda. Samen zijn ze dan naar de veearts gegaan om de schade op te meten en aan en beetje reparatiewerk te doen.

Een scheur in zijn rechteroor, kraakbeen geraakt. Maar na zijn scheef oog, scheve pootjes, haaruitval en zijn "leuk" snoetje was er weining kans dat hij ooit een schoonheidsprijs ging winnen. Hij heeft nu meer het uiterlijk van een verminkte warrior.

Alles is terug in orde met Cosmo. Hij ligt nu te slapen (ik zie hem niet maar ik hoor hem snurken), waarschijnlijk dromend over het Walhalla ... waar hij bijna was.
De twee "salon-strijders", zij aan zij in hun geliefkoosde positie.


Nutteloze weetjes:
* Muggen hebben tanden.
Galgo's ook.
* In de 19e eeuw probeerde de Britse marine het bijgeloof dat vrijdag een ongeluksdag zou zijn uit de wereld te helpen. Ze bouwde een schip waarvan de kiel op een vrijdag werd gemaakt. Het schip kreeg de naam 'H.M.S. Friday' en de kapitein ervan heette Friday. Het vaartuig werd op een vrijdag op zijn eerste missie uitgestuurd. Noch het schip noch de bemanning werd ooit nog teruggezien.

3 opmerkingen:

Steven zei

Cosmo, profiteer ervan om u es goed te laten verwennen!!

Ralf, Loris en Kappo zei

Aiai, Cosmo toch, ge hebt weer iets voor hé!
Laat je dan nu maar goed in de watten leggen, je verdient het!!!

Veel beterschap en poot van Ralf en Loris xxx

Gunther Selena Cujo Dorit zei

Blij met de goede afloop ! Dat zal me wel schrikken geweest zijn. Een extra knuffel van ons, en een dikke poot van Cujo en Dorit !