maandag, januari 19, 2009

Terug gestart

10km - 1:05:00 - 9,23km/hr

Met enkele collega's, waaronder nog tragere lopers dan ikke, heb ik vandaag den draad weer opgepikt. Traag maar dat was eerder een voordeel om terug te starten. Redelijk fris en veel wind waren spelbrekers in het begin. De weg kwijt spelen door onze gids-loper zorgde meer voor hilariteit en spottende opmerkingen dan dat het vervelend was. Een plezant starterke.


Echt uittreksel uit een Katholiek schoolboek voor de afdeling “Huishoudkunde” voor meisjes uitgegeven in 1960. (7)
Maak nooit je beklag als hij laat thuis komt.
Klaag nooit als hij laat thuis komt voor de maaltijd of zelfs als hij de hele nacht wegblijft. Bekijk het als kleinschalig in vergelijking met wat hij heeft moeten doorstaan gedurende de dag. Instaleer hem comfortabel. Vraag hem zich te ontspannen in de zetel of te gaan rusten in bed. Maak een warme of frisdrank klaar.
Schud de kussens op en stel voor zijn schoenen uit te trekken. Spreek hem aan met een zachte, vredelievende en plezante stem. Stel hem geen vragen wat hij heeft gedaan en twijfel nooit aan zijn oordeel of zijn rechtschapenheid. Denk er aan dat hij de meester is in huis en uit deze functie zal hij steeds zijn wil uitoefenen met eerlijkheid en waarheid.


Voor Tiny, en een klein beetje voor mezelf want ik ben er ook redelijk zot van: The Pogues!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Kreeg eens met Kerst hun album Hell´s Ditch en is sindsdien mijn kerstplaat. En Etienne het zijn niet nog tragere lopers het zijn iets minder snelle. Een klein nuance verschil;-)

Anoniem zei

Etienne, ik kijk met veel verlangen uit naar deel 8 van de cursus Huishoudkunde...