maandag, maart 15, 2010

Mil WK Cross Country - Dag 4

KENYA - TOP OF THE WORLD

foto boven: "The Winning Team" samen met witte Keniaan Marc.

Donderdag was wedstrijddag en die begon redelijk vroeg. Vooral de dames moesten vroeg uit de veren. Hun bus vertrok al om 0715hr. kWist dat het weer niet simpel ging zijn om ze op tijd mee te krijgen, maar tviel al bij al goed mee. Zonder veel "retard" konden we toch vertrekken. kHad besloten om mee te gaan, de mannen vertrokken een uur later, die zouden wel de nodige discipline opbrengen om op tijd te zijn.

foto boven: Voor de wedstrijd, NO STRESS! Als ze 1 euro hadden gevraagd aan iedereen die met hen op de foto wou dan ...  :-)

Het eerste wat de dames deden was samen met hun trainer het parkoer afstappen. Dat was nodig want ze hadden het nog niet gezien. Meegewandeld, samen met Marc de supporter nummer 1 en wat foto's genomen.
Daarna was het afwachten tot 20' voor de start. Pas dan moesten de dames zich naar de "call room" begeven. Daar kregen ze hun borstnummer met chip en konden ze zich naar de startzone begeven.

Op weg naar de Call Room. Innes, Mercy en Veronica. No Stress! (but cold!)
Aangezien dat nog lang zou duren en de tent "berekoet" was heb ik ze meegenomen naar de "Mister V Arena". Daar was het warm, gezelliger en kon je koffie krijgen. Meerdere ploegen hadden blijkbaar hetzelfde gedacht en daar ook al een tijdelijk onderkomen gevonden. Alles dik in orde in de zaal maar het probleem was nu dat iedereen op de foto wilde met de Keniaanse damesploeg en vooral met de Olympische kampioene. Voor hen was dat blijkbaar geen probleem want ze poseerden zeer gewillig met vele andere lopers van verschillende nationaliteiten.  Hieronder enkele atleten van India en Venezuela die van de gelegenheid gebruik maken om een mooie souvenir te hebben.

De wedstrijd zelf is heel simpel samen te vatten. De meisjes nestelden zich op kop en bleven daar. Hun enige concurenten waren de eigen teamleden. Prachtig om het allemaal te zien en te mogen meemaken ... van dichtbij.

Voor de Keniaanse damesploeg liepen: (korte cross 4550m)

1ste - Chebet Nancy - 14'22" - 18,99km/hr
Olympisch kampioen op de 1500m!

2de - Nyaruai Veronica - 14'36" - 18,68km/hr


3de - Njoroge Mercy - 14'53" - 18,32km/hr


5de - Chenonges Innes - 14'58" - 18,23km/hr
(Op de foto met de sterke Duitse Sabrina Mockenhaupt)
 

10de - Barsosio Sally - 15'31" - 17,71km/hr
(Sally is vooral een 10 & 20 km specialiste)

Andere zeer verdienstelijke toppers:
19de - Soufyane Laila (ITA) - 16'15"

24ste - Debaets Corinne - 16'43"
Eerste Belgische, Sterk van Corinne!

40ste - Schindler Cornelia (GER) - 17'38"

45ste - Stavinoha Trisch (USA) - 17'58"
==> Tomorrow everything about the men competition. (int Engels omdat de vrienden uit Kenia ook belangstelling tonen)

Geen opmerkingen: