maandag, maart 08, 2010

Mil WK Cross Country - Dag 1.

Vandaag was de officiële start van het WK-gebeuren te Oostende (Lombardsijde-Koksijde). Aangezien ik deze morgen één van de eersten was, en mijn ploeg (Kenia) nog niet aangekomen was, kreeg ik al meteen een andere taak. De Rwandese ploeg gaan wakker maken en ze meenemen naar het ontbijt. Nadien kreeg ik wat tijd om te koffieën en mij te installeren in een 3-persoonskamer. Collega Martin M zal mij vanavond vervoegen, de derde persoon is nog een verrassing.

Omstreeks 1100hr kon ik de Keniaanse superlopers ontvangen. Eén van de grootste delegaties met enkele serieuze kanshebbers voor de titel. Na de incheckprocedure konden we rond 1230hr gaan eten. Ze hadden een reuzehonger.

Nadien ben ik nog met enkele atleten naar Middelkerke stad gereden omdat enkelen nog wat spullen nodig hadden. (Handdoeken, shampoo, zeep ...) Toen ik één van de lopers vroeg wat zijn verwachtingen waren voor donderdag zei hij zonder blozen dat hij op het podium zou staan. Opt bovenste schavotje! Ik geloofde hem en ik hoop het ook, tis een sympathieke bende. Van de shoppende Kenianen heb ik een paar leuke foto's kunnen nemen.

Toen ik mijn lijst met deelnemers wilde officialiseren en hen ging bezoeken op hun kamer (1430hr) lagen ze allemaal in hun bed, onder de dekens, met kleren en muts aan, dodo te doen. kHeb ze laten slapen, de lijst kan wachten. Bij hun vertrek uit Kenia was het daar 25°C. tWas effekes aanpassen deze morgen op Zaventhem.

Morgen meer ...

1 opmerking:

Bert zei

't amusement & hou ons op de hoogte hé!
(en verwarm u...)