zaterdag, april 21, 2007

Ultralopers


Terwijl ik nog altijd geloof dat ik ooit een marathon tot een goed einde zal brengen zijn er anderen die deze 42km toch nog niet ver genoeg vinden. Er zijn zo van die atleten die een marathon maar een doodgewone training vinden. Die tijdens een intense trainingsperiode, een voorbereiding op een wedstrijd, meerdere keren die afstand lopen op enkele dagen. Ivan Hostens (foto) is er ook zo eentje. Ik heb hem tijdens een cursus enkele weken van dichtbij leren kennen. Hij is van die soort die -zelfs bij lichte blessure- niet kan stilzitten en moet trainen. Ivan is één van de beste Belgische ultralopers en onlangs is hij winnaar geworden van de "6 uur van LOOS" (Frankrijk). Tijdens deze 6 uur liep hij 81km279m! Dat het een sterke prestatie was bewijst het podium. 2de werd Lucien Taelman en 3de Serge Lefebvre. Proficiat!

Nutteloze weetjes: Bij het niezen stoppen alle lichaamsfuncties, zelfs het hart. (Bij sommigen stoppen hun lichaamsfuncties bij andere handelingen ook, voor lange periodes)

3 opmerkingen:

Jogginggirl zei

nog 10 u tg je cross : is dit dan 's nachts ?

Stefaan zei

Nee, ik ga ne keer moeten leren er een uur in te steken en niet enkel de datum. Op alle wedstrijden start de eerste loper om 1300hr.

Stefaan zei

Voila, al gearrangeerd met den arrangeur. Trekt er al beter op hé!Speciaal voor u.