zondag, april 29, 2007

Canicross Oudenaarde

Vandaag hadden we reeds de 3de canicross van het seizoen. Prachtig weer, lang weekend en dat was waarschijnlijk de reden dat er iets minder crossers aanwezig waren. Toch waren er weer 131 duo's aanwezig om onder elkaar te duelleren. Valse noot; een paar niet canicrossers vonden het blijkbaar een geweldig idee om het parkoer onder handen te nemen en een afbakeningslint weg te nemen. Resultaat, een aantal crossers hebben een verkeerd stuk -te weining- van het parkoer gelopen. Dat gaf natuurlijk het probleem om een eerlijke uitslag op te maken. De slachtoffers hebben uiteindelijk 25 seconden bijgekregen en alhoewel dat niet voor iedereen een correcte oplossing was bleef iedereen sportief en werd deze beslissing van de federatie gerespecteerd. Er waren achteraf dan ook geen klachten, grote klasse van iedereen. Jammer voor organisator Patrick De Vleeshauwer en zijn team die er nochthans alles aan gedaan hadden om een mooie wedstrijd te organiseren. Daar zijn ze uiteindelijk ook in geslaagd ondanks de tegenslag.
Ook werd er voor de eerste keer naar mijn weten, een straftijd van 2 minuten gegeven aan een deelnemer wegens agressief gedrag van zijn hond. Niks spectaculairs, geen woeste vechtpartij of iets dergelijks. We kennen G als een zeer goede, sportieve loper en hopelijk is hij al een beetje over zijn ontgoocheling heen zodat we hem de volgende keer terug zien met een klinkende revanche.
Mijn resultaat was minder goed dan verleden week. Pas 14de (29 deelnemers in categorie Runners Mannen) en een gemiddelde die een stuk lager lag. 't Moet gezegd worden dat het parkoer er een stuk lastiger was en dat mijn start veel te snel was. Mijn laatste kilometer was een ramp. Mijn tijd was 10'42" met een gemiddelde van 14,972 km/hr en dat voor een afstand van 2670m.
De volledige uitslag is reeds te zien op de site van de canicrossfederatie. Volgende keer beter.

Geen opmerkingen: