maandag, april 16, 2007

Toerisme in Izegem


Koenraad -pet en gele jas- is niet alleen een zeer goed loper maar ook secretaris en één van de "draaischijven" van IVAC. Naast zijn grote inzet voor de sportiefste ploeg van Izegem is hij ook nog actief als mountainbiker bij de brigandbikers. Toch vond Koenraad dat hij niet genoeg om handen had en wist met zijn overgebleven vrije tijd geen raad. Dus wilde Koenraad wel eens meedoen aan de cursus en examens voor stadgids van Izegem. We weten allemaal dat je niet zomaar stadsgids kunt worden. Studeren was zijn lot als hij niet wilde afgaan als een gieter. Nu kunnen we melden dat Koenraad geslaagd is voor het examen -we hadden niet anders verwacht- en dat hij is toegetreden tot het selecte groepje van stadsgidsen. We weten allemaal dat "stad" Izegem niet moet onderdoen voor grootsteden zoals Brussel, Brugge, Gent, Lendelede en Kachtem, dus gids worden van Izegem was niet zo simpel en niet aan iedereen gegeven!
En toch, de toeristische dienst van Izegem zit met een dubbel gevoel. Enerzijds zijn ze tevreden dat ze een betrouwbaar persoon als Koenraad erbij hebben. Langs de andere kant hebben ze schrik dat ze het één en ander zullen moeten aanpassen (brochures, info naar de toeristen ...) en dat kost geld natuurlijk. Nu moeten ze iedereen die met Koenraad op stap gaat door Izegem verwittigen dat ze best loopschoenen dragen. Sportieve uitrusting is ook aangeraden. Alleen zeer sportieve mensen kunnen Koenraad volgen tijdens zijn "Dwars door Izegem"! De tijd tussen onze 2 nationale musea (het borstelmuseum en het schoeiselmuseum) is nu al gebroken en ik weet zeker dat Koenraad deze scherpe tijd telkens zal willen verbreken.
Het heeft natuurlijk ook zijn voordelen. In de tijd dat een "normale" gids met zijn groep door Izegem "kuiert" heeft Koenraad al 2 groepen de geschiedenis van Izegem leren kennen!

Uniek en vanaf 1 april reeds mogelijk. Sportieve toeristen kunnen nu ook -op aanvraag- Izegem verkennen op mountainbike! Fietsen worden geleverd door toerisme Izegem! Raadpleeg Koenraad.

3 opmerkingen:

Achieltje zei

En dan vergeet je in je verslagje nog te melden dat hij ondertussen de liedjes van 't hof van commerce en Flip Kowlier, toch ook wereldberoemde Izegemnaars dacht ik, voorzingt...

Stefaan zei

... accordeon spelend!

Anoniem zei

... met de voeten