vrijdag, juni 11, 2010

Wereldkampioenschap voetbal in Zuid Afrika

't Is begonnen, het WK soccer in South Africa! Met meteen 2 ontgoochelende wedstrijden. Schrik om te verliezen, bang om aan te vallen. Hopelijk is dit geen voorbode en trend voor het verdere verloop van dit kampioenschap.

Ik heb nog nooit iemand iets negatiefs gewenst maar ... de uitvinder van de vuvuzela die heeft het voor goed verkorven bij mij. Dit langwerpig stuk plastiek die een monotoon, zenuwslopend en kakafonisch lawaai produceert  zouden ze voor altijd moeten bannen van om het even welke grasmat.

Freddie "Saddam" Maake (de naam alleen al) zegt van zichzelf dat hij de uitvinder zou zijn van dit onding. Trouwens, vuvuzela komt uit de Zulu taal en betekent "lawaai maken". Den Freddie mogen ze ne keer in een kamerke steken en nonstop het lawaai van zijn meest ridicule uitvinding laten aanhoren. Duur: gelijk aan alle voetbalwedstrijden samen van het WK.

Dit monotone lawaai is overheersend en neemt alle "ambiance" van het supporterslegioen weg. Geen gezangen meer van de fans, geen beleving van het publiek meer bij doelkansen ...

Nu zullen we de Engelsen "you never walk alone" niet meer horen zingen. Als Liverpoolfan is dit zeer te betreuren.

tIs toch zo skoon hé! Een muzikaal parelke, zeker weten.


Kippevel, ik wel

1 opmerking:

De Nico zei

Volledig akkoord