zondag, mei 17, 2009

Izegem fietst

Deze namiddag was met "Izegem fietst" het 2de luik aangebroken in de strijd om de sportiefste vereniging van Izegem. Met deze fietstproef probeert men zoveel mogelijk Izegemnaren op de fiets te krijgen om dan gezamelijk (in 't begin) een tocht te rijden. IVAC was goed vertegenwoordigt.

Deze keer moesten 27km overwonnen worden. Er waren duidelijk minder deelnemers dan vorig jaar. Het onzekere weer en de vervelende, altijd in het nadeel waaiende wind deden veel mensen kiezen voor de come-back van Kim Clijsters ... veronderstel ik. De omloop was met zorg uitgekozen. Vertrokken vanuit Kachtem hebben we praktisch altijd "te velde" kunnen rijden.

Met mijn 2 fietscompanen hadden we een rustige start voorzien met een even rustige middenstrook om dan rustig binnen te rijden en te genieten van de plaatselijke vitamienen, ne Rodenbach. Maar de 2 hadden duidelijk meer zin in een Rodenbach dan ikke. Het tempo lag serieus hoog. Met mijn"madammenfietske" van vrouwe Linda was het ferm pompen om bij te blijven.

Dik in het zweet toegekomen maar toch genoten van de verfrissingen.
Ge ziet, met fietsen hebt ge altijd plezier


Nutteloze weetjes:
* De bliksem raakt de aarde ongeveer 17 miljoen keer per dag. Dat is 200 keer per seconde.
* Venus is de enige planeet -in ons zonnestelsel- die in wijzerzin roteert.

2 opmerkingen:

natalie zei

lekker afgezien maar wel voldaan zeker.

geert zei

nog een nutteloos weetje waar ik graag het fijne van zou weten: waarom kiest een mannetjesputter als ons aller Etienne voor en damesfiets?