zaterdag, december 13, 2008

Dag van de Trainer (2)

De "Dag van de trainer" was een echte meevaller. Goede organisatie en goeie workshops. De ontvangst was ok en we konden genieten van een stevig ontbijt. 's Middags waren er broodjes en drank.

De eerste workshop die ik had gekozen handelde over doping, voedings- supplementen en preparaten. Interessant en goed gegeven. Wat de voeding betreft kunnen we concluderen dat een evenwichtige en goed uitgebalanceerde "normale" voeding de basis is en de rest (preparaten en supplementen) kan in het geval dat het echt moet (zware trainingen ...). Bij doping konden we de volledige cyclus volgen die een "uitverkoren" atleet moet volgen bij een dopingcontrole. Conclussie, de atleet beschikt over de nodige tools om niet tegen de dopinglamp te "rijden". In de Gentse topsporthal kon het natuurlijk niet uitblijven dat er vragen werden gesteld ivm Iljo Keisse. De presentator wilde zeer wijselijk niet ingaan op persoonlijke gevallen. Dit was niet de plaats om atleten te beoordelen en/of te veroordelen.

De tweede workshop was ivm vidieo analyse bij topsporters. Deel 1 ging over de individuele begeleiding. Zeer goed gegeven en met goeie voorbeelden (Tia) waarmee hij (wetenschapper) kon aantonen dat een gouden medaille op de Olympische Spelen vooral het werk is van de atleet en de trainer maar ook een klein beetje van het team daarrond. Deel 2 was dan de video analyse voor de ploegsporten. Dit was een kleine tegenvaller. Het softwareprogramma werd uit de doeken gedaan die trainers in de voetbalsport gebruiken. Toch had ik het gevoel dat de spreker van dienst zijn programma kwam aanprijzen en verkopen.

Een toffe dag die werd afgesloten met een receptie en die me bij de volgende editie weer naar Gent zal lokken. Een aanrader.

1 opmerking:

Cremke zei

Best dat het een leuke dag was, we mochten gisteren bijna niet binnen om ons om te kleden en te gaan lopen en nadien te douchen omdat ze alles moesten klaar zetten.