zondag, februari 21, 2010

Canicross Vilvoorde

Vandaag deelgenomen aan de allereerste canicross van 2010. Plaats van het gebeuren was het 3 fonteinen park te Viloorde. tWas wel de eerste keer dat het onder de "vlag" van de BCF van start ging. De start- en aankomstplaats waren op een andere plaats en het parkoer was dus ook iets anders. Sterk heuvelachtig, pittig, afwisselend (soms klimmen, soms dalen) maw een ideaal canicrossparkoer.

De organisatie was dik in orde op een paar kleine mankementen na. Traditiegetrouw waren er weer veel deelnemers. Ten eerste ... tis den eerste. Ten tweede, tis het goed gelegen voor zowel de Franstalige als voor de Nederlandstalige canicrossers. Ten derde, twas goed weer.

Vorig jaar was het nog een VCF-criterium wedstrijd, nu is het een organisatie van de BCF. Toch waren er veel VCF'ers afgezakt naar het centrum van den "Belgique".

Mijn "prestatie (?)": 11'21" (13,57km/hr) nodig gehad om samen met Zico 2,6 km te overbruggen. Goed voor plaats 42 op 85 starters. kBen content. tWas een lastig parkoer, khad nog (bijna) niks getraind en ksta een paar grammen te zwaar.
Ter vergelijking:
  1. Wery Philippe: 7'51" (19,57km/hr)
  2. Dejardin Philippe: 7'54" (19,44km/hr)
  3. Boudron JB: 8' (19,20km/hr)
    85. Van Den Broeck Romina: 17'37 (8,72km/hr)

Collega Ronny V was ook aanwezig, niet om te lopen maar om zijn zoon aan te moedigen. Debuut voor  het jonge duo dat meteen ook naar huis mocht met een bronzen plak. Daar horen we nog van.

@Gunther D: Neen er ligt hier geen sneeuw meer. Maar Duisburg (Tervuren) ligt wel niet in de West-Vloanders hé! (en ook niet in Duitsland). :-)

Geen opmerkingen: