zondag, mei 22, 2011

50% van La Dolce Vita

Gisteren met enkele sportievelingen van het fietscollectief La Dolce Vita de pelgrimstocht naar Halle aangevat. Een pittige rit van 104 km over legendarische bergen zoals de Muur van Geraardsbergen, Ten bosse ... 't Was bijna een kopie van de Ronde van Vlaanderen. (bij Flandriens mag/moet er altijd een beetje overdreven worden)
Vitamientjes opdoen

Met amper 43 km in de benen heb ik dit huzarenstukje tot een goed einde gebracht. Nooit in de problemen gekomen. Enkel in Galmaarden alwaar ze mij ne "ongevraagde" Duvel voor de neus hadden gezet was er even een moment van zwakte. De echte streekgebonden mattetaart deed echter wonderen. Dank aan gastvrouw Brenda. Vanaf nu een vaste stopplaats aan de voet van de Bosberg.

Het geheim van de beste man in koers! King Kong Bart C.

Daarna aan een mooi tempo verder naar Halle waar we konden genieten van een frisse douche. Ik heb me daar weeral opgeoffert om tijdens de wasbeurt van de vermoeide atleten op de fietsen te passen. Het terras van sportkaffee de Bres was wel een ideale waakplaats. 'k Heb trouwens Witse, die iets te lang rond onze koersfietsen aan het ronddraaien was, nog ne tip gegeven ivm wat te eten bij ne Duvel.

Als ge teveel naar tvogelke kijkt dan rij je tegen zijne boom.

Achteraf waren we allemaal tevreden over deze sportieve daguitstap. Met dank aan iedereen voor de altijd voorbeeldige ingesteldheid en speciaal aan Jan D voor de organisatie. Ook mijn prestatie werd met het nodige applaus bejubeld, 't is immers niet simpel om met de volgwagen 104 km achter een groepje coureurs te rijden. Ge moet trouwens altijd op tijd zijn op de cruciale punten met de nodige bevoorrading van deze hongerige en vooral dorstige atleten. 't Was  ne skone rit met mijne auto!

Jan "Robbie" Desmet: "Tju, wast maar Duvel! tzou beter gaan bergop!"
Wat moeten we onthouden voor de toekomst: mattetaart met Duvel en je kan eindeloos doorgaan!

Boven op de Muur van Geraardsbergen, de Oudenberg, is er een klein vijverke. Wat 100 vissers, met de beste materialen, niet kunnen en een reiger wel, dat is in 1 poging en in een fractie van een seconde een visselke naar boven halen!


Klikken en bewonderen
La Dolce Vita-01-Halle

1 opmerking:

De Nico zei

Mooi ...alvast bedankt voor de goeie begeleiding !!!